Ieder mens heeft behoefte aan warmte en intimiteit. ‘Huidhonger‘, een begrip dat steeds vaker op komt, duidt het volgens mij het beste. De behoefte om huid-op-huidcontact te hebben komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het geeft een biologische reactie die onontbeerlijk is voor je welbevinden.

Wat is dan snoezelen?

Het uiteindelijke doel van snoezelen is een betere kwaliteit van leven van degene die zorg krijgt. Snoezelen optimaliseert gevoelens. Het bevordert een dialoog tussen verzorgde, naaste of zorgverlener en de omgeving. Het geeft een gevoel van geborgenheid en veiligheid.

Snoezelhulpmiddelen of -materialen:

Dit alles zorgt voor afname van onrust en agressie en dus voor minder gebruik van kalmerende medicatie. Het maakt het leven en de relatie zinvoller.

In de gehandicaptenzorg zijn er voor mensen en kinderen met een (ernstige) verstandelijke beperking in instellingen, op scholen en kinderdagverblijven mogelijkheden voor snoezelen. Daarvoor bestaan diverse materialen, waaronder ook compleet ingerichte snoezelverblijven of beleefruimtes.

De ouderenzorg gebruikt snoezelmateriaal om mensen in een (ver)gevorderd stadium van dementie haar of zijn emoties en pijn te laten uiten. Angst en onrust nemen af, ontspanning en rust nemen toe.

Ik werk graag met ouderen en/of chronisch zieke en/of bedlegerige mensen en ik richt me met hen op (primaire) zintuigactivering, gevoelsactiviteit en sensomotorische stimulatie. Één op één aandacht en het ervaren van genegenheid, geborgenheid en veiligheid. Dat kan je zien als knuffelen, samen op de bank zitten elkaars hand vasthouden of samen een film kijken, maar ook als gerichte ontspanningsmassagevormen. Doel is om contact te leggen, onrust en eventueel probleemgedrag als problematiek te voorkomen.

Luisteren zonder oordeel en met liefdevolle aandacht aanraken staat bij mij centraal. Jij mag er zijn, met alles wat er op dat moment is. Door massage en liefdevolle aandacht ervaar je dat ook jouw lichaam kan aanvoelen en dat jij meer bent dat je ziekte en je pijn. Dit vormt de basis van (opnieuw) vertrouwen in je eigen lichaam en herstelt de balans tussen lichaam en geest.

Wat is het verschil met sekszorg?

Vooropgesteld; bij mij kun je niet terecht voor ‘sekszorg’. Sekszorg is intieme, erotische en seksuele zorg. Een sekszorger biedt intieme, erotische en seksuele zorg aan mensen die door hun ziekte, beperking of handicap op deze zorgverlening zijn aangewezen. Zoek je sekszorg? Dan kun je daarvoor terecht bij Stichting Snoezelzorg, Flekszorg en Stichting Alternatieve Relatiebemiddeling.

Massagezorg

Als ervaren ouderenverzorgende en lymfedrainagetherapeut, heb ik me gespecialiseerd in (ontspannings)massage bij ouderen. Denk dan aan handen of voeten, armen of benen en hoofd-hals-schouders, of juist plaatsen waar (fysieke of mentale) pijn ervaren wordt. Wat is er dan mooier dan ontspannen en liefdevol aangeraakt worden door een ervaren massagetherapeut. Mijn ervaring is dat bewoners van zorg-/verpleeghuizen deze manier van zorg ontberen doordat verzorgend personeel hier geen tijd of interesse in heeft. Het is intens mooi te zien hoe iemand opknapt van een half uurtje rustige, liefdevolle fysieke aanraking en mijn cliënten zijn dat ook onverminderd enthousiast als ze me binnen zien komen.

Voor wie?

Eigenlijk voor iedereen, mannen, vrouwen, jong, middelbaar, (erg) oud. Mijn hart gaat open als ik werk met ouderen en/of chronisch zieke en/of bedlegerige mensen. Ook als sprake is van palliatieve zorg. Mijn aanbod stem ik af op persoonlijke behoeften en wensen en kan vaak op korte termijn worden ingepland.

Alles is bespreekbaar, veel is mogelijk. Ik kom bij je thuis, ook als je in een zorginstelling woont. Je kunt rekenen op betrouwbaarheid, discretie en respect voor iedereen. Gun het jezelf of iemand in je omgeving

Werkwijze

Kennismakingsgesprek; hierin bespreken we de wensen en behoefte, waarna een offerte/behandelplan wordt gemaakt. Een garantie voor zorg op maat. Dit duurt ongeveer een half uur en kost € 40,00 exclusief reiskosten (€0,19 per kilometer)

Bezoek; na het kennismakingsgesprek maken we een afspraak voor een vervolgbezoek. Soms maakt je mantelzorger/begeleider de vervolgafspraken. Een bezoek kost € 125,00 per uur, inclusief reiskosten. Als ik meer dan 100km of langer dan een uur enkele reis moet reizen om bij je te komen, maken we aangepaste afspraken.

Betaling; bij goedkeuring van de offerte/behandelplan accordeer je die (of je mantelzorger/begeleider dot dat voor je), dan stuur ik je een factuur met betaallink en betaal je het bedrag vooraf via de bank. Voor meer informatie kunt je altijd contact opnemen. Als je wilt, kun je hiervoor een betalingsbewijs krijgen. Altijd handig bij de belastingaangifte.

Een belangrijke levensbehoefte

Geborgenheid en intimiteit behoren tot de belangrijkste levensbehoeften

Belevingsgerichte zorg

Belangrijk is jouw zorgvraag, niet je beperkingen

Ambulante
zorg

Aan de hand van jouw zorgvraag bied ik snoezelzorg bij je thuis of woonvoorziening

Medische toepassingen

Snoezelzorg bevordert verbetering van sociale contanten en vermindert medicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *